”O gură de aer” la teatrul Anton Pann din 3 iulie

Emoție, dans și muzică

Premiera spectacolului ”O gură de aer” realizat de Vlad Trifaș va avea loc vineri, 3 iulie ora 21.30 în amfiteatrul Muzeul Satului Din Bujoreni. Actorii teatrului Anton Pann ne promit o combinație de emoție, dans și muzica în noul spectacol nascut în vremea pandemiei.

„O gură de aer” este un spectacol non-verbal, născut din improvizații pe diverse teme și ghidat de către regizorul Vlad Trifaș. Rezultatul constă într-o emoție care va fi transmisă într-un mod diferit față de teatrul tradițional și de convenția clasică cu care suntem obișnuiți. Firul narativ, pe care echipa a ales să-l țină sub semnul misterului, capătă o altă dimensiune prin îmbinarea dintre emoție profundă și comedie. Tot universul artistic, inclusiv cel sonor, a fost creat în spațiul de repetiții. Pe lângă o provocare, pentru mine a fost și un drum foarte plăcut tot acest proces de a crea „ceva” din propriile experiențe, din trăirile pe care le conțineam în noi și le consideram valoroase, fără să avem un traseu prestabilit. Totodată, cred că am descoperit la Teatrul Anton Pann trupa perfectă cu care pot face astfel de spectacole. Datorită disponibilității lor am putut explora împreună marile dimensiuni sufletești într-o stare de laborator”- afirma Vlad Trifaș.

 

Regizorul Vlad Trifaș este absolvent de Actorie al Universitatății Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. Urmează cursurile Facultății de Regie din cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș, în prezent fiind asistent universitar în cadrul UNATC, clasa prof. conf.univ.dr. Paul Chiribuță, unde lucrează cu studenții de la Actorie. A montat „Vicleniile lui Scapin” de Molière la Teatrul „George Ciprian” din Buzău și „Cei doi tineri din Verona” după Shakespeare la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești. La Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, Vlad Trifaș este la cel de al treilea spectacol.

Alături de actorii distribuiți în acest spectacol o găsim și pe Anca Dinicu, actriță ce s-a făcut remarcată prin rolurile din serialele de televiziune „În puii mei” sau „Băieți de oraș” și prin cele din spectacole de teatru.

Distibuție: Alexandru Beteringhe, Ștefan Craiu, Anca Dinicu, Kostas Mincu, Denisse Moise, Réka Szász, Ana Șușca, Mihaela Mardare.

 

Premieră 3 iulie, ora 21.30, Muzeul Satului Bujoreni.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: