Cristian Buican: Drumul expres Râmnicu Vâlcea – Tigveni a fost inclus în Programul Național de Relansare și Reziliență

Programul Național de Relansare și Reziliență (PNRR), lansat de Guvernul PNL, urmărește diminuarea efectelor pandemiei. Acest program se află în dezbatere publică, având următoarele priorități: infrastructura rutieră, rețeaua de gaze, digitalizare, măsuri sociale. În urma mai multor analize riguroase a infrastructurii din România, guvernul a decis să investească în infrastructura de transport 4,5 miliarde de euro din Mecanismul de Redresare şi Reziliență de la nivel european, unde statul român beneficiază de 30 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat de presă transmis de deputatul PNL Cristian Buican.

O primă concretizare a eforturilor pentru a realiza un drum expres prin care să se asigure conectarea Municipiului Râmnicu Vâlcea la autostrada Pitești-Sibiu, în nodul rutier Tigveni, constă în faptul că această legătură rutieră a fost înscrisă în PNRR.

„Ca președinte al filialei PNL Vâlcea, preocupat de angajamentul luat în fața concetățenilor mei de a realiza punctele din programul de guvernare care privesc județul nostru, aduc la cunoștința vâlcenilor situația drumului expres a cărui realizare a fost prevăzută în Program. Acest drum expres urmează să unească municipiul Râmnicu Vâlcea cu nodul rutier Tigveni pentru a realiza legătura rapidă a orașului nostru cu autostrada București-Pitești-Sibiu. Este evident că prin realizarea acestei autostrăzi o importantă parte a traficului rutier va fi preluată de către ea, aceasta are avantaje pentru ecologia din zona noastră, dar în același timp face necesar ca municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru a-și păstra și optimiza dezvoltarea și statutul, să aibă un mijloc rapid de acces la autostradă și, prin urmare, la importantele centre urbane, și nu numai, deservite de ea. Construcția acestui drum expres între Râmnicu Vâlcea și Tigveni este prin urmare esențială, nu doar din rațiuni de infrastructură, ci și pentru dezvoltarea economică și bunăstarea cetățenilor. Vom urmări în continuare modul în care guvernul realizează implementarea Programului și măsura în care, în mod concret, se execută lucrările necesare pentru construirea drumului expres atât de necesar pentru Râmnicu Vâlcea. Acesta este un exemplu pentru modul în care noi, ca reprezentanți ai dumneavoastră, înțelegem să ne respectăm angajamentele electorale. Vă asigurăm că vom fi totdeauna reprezentanții cetățenilor, nu numai membrii fideli ai partidului”, a declarat deputatul Cristin Buican.

Sursă foto: Facebook Virgil Pîrvulescu

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: