Laurențiu Cazan: Planul Național de Redresare și Reziliență va conține cele mai mari investiții făcute în România de după 1990

PNRR are 6 piloni importanți

Laurențiu Cazan, deputat PNL în Parlamentul României are mare încredere în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) se stabilesc domeniile prioritare de investiții în scopul ieșirii din criză, relansării economice și creșterii capacității de reziliență, potrivit mfe.gov.ro.

Planul de Relansare și Reziliență pe care România îl elaborează acum se constituie într-un Document Strategic ce stabilește prioritățile investiționale și reformele necesare pentru redresare și creștere sustenabilă, corelate tranziției verzi și digitale avute în vedere de Comisia Europeană.”- Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Laurențiu Cazan susține că până în anul 2026 România se va schimba cu ajutorul investițiilor efectuate prin PNRR.

„Proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență nu se vor putea extinde după finalul perioadei, astfel că este crucială finalizarea lor până în 2026. Consider acest fapt ca a fi unul extrem de benefic pentru români, pentru că aceștia vor avea siguranța că peste cinci ani România va arăta total diferit, din toate punctele de vedere. După pandemie trebuie să facem tot ce este posibil pentru a redresa economia țării noastre. S-a terminat cu lucrările care rămân începute și care nu au un termen clar de finalizare”, a declarat deputatul Laurențiu Cazan.

Potrivit informațiilor publicate în mediul onilne de deputatul PNL, planul are șase piloni importanți, fiecare dintre aceștia reprezentând o etapă difertă de investiții astfel:

  • În pilonul I al planului se va pune accentul pe investițiile în sistemul național de gestionare a apei, în păduri și managementul deșeurilor și în transportul feroviar și metrou. Mai mult, se va investi în reabilitarea clădirilor vechi, de natură să nu reziste unui potențial viitor cutremur.
  • Pilonul al II-lea de dezvoltare are în vedere digitalizarea instituțiilor statului și domeniilor importante precum sănătatea, educația și munca.
  • În pilonul III se are în vedere dezvoltarea mediului de afaceri românesc, prin invetiții și sprijin financiar. În plus, va avea loc o reformă a companiilor de stat. Alte componente importante se referă la promovarea învățământului dual, cercetării și inovării, la suportul pentru industriile creative și la infrastructura de distribuție a gazului natural. Tot în pilonul III se vor realiza investiții majore în transportul rutier.
  • Al IV-lea pilon al Planului Național de Redresare și Reziliență pune accentul pe invetiții în infrastructura socială și în cămine pentru bătrâni, în turism și în comunitățile sărace și rurale.
  • Pilonul V cuprinde investiții majore în sănătate și în infrastructura spitalicească, dar și în modernizarea administrației publice și formalizării muncii.
  • În pilonul VI vor fi promovate investiții care vizează reducerea abandonului școlar și măsuri în domeniul tineretului și sportului. Mai mult, va fi dezvoltat un Program Național pentru Creșe.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: