Comuna Gușoeni a fost exclusă din proiectul de canalizare al ADI APA Vâlcea. Aproape toate avizele erau pregătite!

,,Ne-a luat prin surprindere și eu sunt foarte dezamăgit!" - Nicolae Concioiu

Comuna Gușoeni a fost exclusă de pe lista de investivii pentru rețeaua de canalizare, derulată de ADI APA Vâlcea. La finalul anului trecut, primarul comunei Gușoeni, Nicolae Concioiu, a fost înștiințat printr-un e mail că localitatea nu va mai beneficia de fonduri pentru rețeaua de apă uzată, deși obținuse aproape toate avizele necesare, informează Antena3 Vâlcea.

Comuna Gușoeni ar fi trebuit să beneficieze prin Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI APA Valcea de 13 km de canal și 13 km de apă curentă în toate satele aferente, potrivit primarului Nicolae Concioiu. 

,,Figurăm doar cu <<înființare sistem de apă>>, fără canalizare. Nu este corect pentru că eu am fost în comisia de la Agenția de Mediu când s-a obținut avizul și acolo a fost condiție obligatorie ca metri liniari de apă curentă să fie egali cu metri liniari de apă utilizată. Nu putem să acceptăm în vremurile noastre că a înființa doar sistemul de apă este o solute pentru a avea si noi o localitate, o comunitate la standard europene”, a declarat Nicolae Concioiu pentru Antena3 Vâlcea.

Dezamăgit de decizia luată de ADI APA Vâlcea, primarul comunei Gușoeni va înainta mai mult plângeri pentru a remedia situația. De asemenea, acesta crede că decizia de respingere a rețelei de canalizare a fost influențată și de factorul politic.

Nicolae Concioiu a declarat că: ,,Noi deja am formulat o plângere prealabilă către Asociația de Dezvoltare, către APAVIL, vom face și către Ministerul Fondurior Eropene. Dacă în urma notificărilor și a plângerilor pe care le facem nu revin asupra deciziei, consideram că e dreptul nostru să ne adresăm unor instanțe de judecată. Cred că în ziua de astăzi, când sunt promovate aceste proiete de apă și canal, când sunt fonduri alocate în acest sens, când îndeplinim condiții de finanțare, când sunt documente deja emise și deja am strans o mare parte din avize, deci suntem în partea finală a autorizatiei de construire, să ne trezim că cineva hotărăște soarta locuitorilor din comuna Gușoeni. […] Ne-a luat prin surprindere și eu sunt foarte dezamăgit de acest mod de acțiune al actualilor guvernanți, pentru că, eu așa apreciez, totuși este o decizie politică care nu ține cont de necesitășile si nevoile oamenilor.”.

Contactat de reporterii Antena3 Vâlcea, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI APA Vâlcea, Robert Schell, a declarat că în afara de comuna Gușoeni au mai fost excluse din proiect alte 10 localități, întrucât nu îndeplineau anumite condiții de eligibilitate. De asemenea, acesta a vorbit despre faptul că există o ordonanță în dezbatere prin care și aceste localități ar putea beneficia de fonduri guvernamentale.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: