Centru comunitar integrat pentru locuitorii din Vaideeni. Proiectul este finanțat din bani europeni și Consiliul Județean Vâlcea

Centru Comunitar Integrat la Vaideeni

Locuitorii comunei Vaideeni și cei din comunele limitrofe vor beneficia de un Centru Comunitar Integrat, proiect finanțat din fonduri europene și CJ Vâlcea. Consiliul Județean și Primăria Vaideeni sunt parteneri în acest proiect care a obținut finanțare europeană prin Programul Operațional Regional(POR). Acest proiect presupune înființarea unui spațiu unde se pot oferi servicii medicale primare pentru cetățeni, dar și un centru de permanență, potrivit informațiilor oferite de președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

„Este vorba de un centru care va fi amenajat la Izvorul Rece, într-o clădire care era dezafectată de ceva vreme. Ne-am organizat, avem personalul strict necesar deocamdată, așteptăm de la Ministerul Muncii și Justiție Sociale să ne desemneze consultantul pentru ca să putem trece la următoare etapă, respectiv clădirea destinată acestui proiect să o reabilităm. Considerăm absolut necesar mai ales, mai ales în condițiile acestui coronavirus că avem un asistent social în plus, un asistent medical, un mediator școlar, deci își justifică pe deplin implementarea”, a declarat primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluță.

În acest proiect, în calitate de cofinanțator, CJ Vâlcea asigură plata tuturor cheltuielilor neeligibile, respectiv suma de aproximativ 190 de mii de lei.

„Accesul îl vor avea familiile cu probleme, nevoiașe, mai ales pentru prevenirea abandonului școlar. Faptul că în mediul rural se constată o scădere a populației școlare, sigur că ne preocupă în primul rând familiile cu părinții plecați dincolo, cu copiii la școală, grădiniță, creșă, la familii cu probleme de, hai să-i zic, sărăcie, greutăți financiare și de altă natură, prin asistentul social pe care-l avem, asistentul medical pe care-l avem și mediatorul școlar pe care îl vom avea într-un timp scurt, trebuie să reușim să combatem fenomenele pe care vi le-am amintit adineauri. Deci va fi, după părerea mea, un element de stabilitate în comună. Pentru creșterea, pe cât posibil a populației școlare, prevenind abandonul școlar”, a mai adăugat primarul Daniel Băluță.

În momentul de față, cetățenii din Vaideeni și zonele învecinate au cel mai apropiat punct pentru a beneficia de servicii medicale primare spitalele din Horezu şi din judeţul Vâlcea. Prin acest proiect nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă distanţe mari pentru asistenţă medicală, a menționat președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: