Drumul spre Vârful lui Roman va fi modernizat pentru a facilita urcarea mașinilor

Proiectul are o finanțare de peste 6 milioane de euro

Drumul spre Vârful lui Roman va fi modernizat din fonduri europene. Primarul Nicolae Sărdărescu a obținut o finanțare de peste 6 milioane de euro pentru reabilitarea drumului Horezu- Vârful lui Roman. În această iarnă drumul a ridicat mari probleme administrației locale, dar și șoferilor nepregătiți.

În luna ianuarie 2020, drumul spre Vârful lui Roman a fost închis timp de două săptămâni, iar oamenii cazați la pensiunile din vârf au fost nevoiți să coboare din cauza condițiilor meteo nefavorabile. De asemenea, unele mașini nu au fost echipate corespunzător pentru zăpadă și s-au creat blocaje.

„Noi avem contract cu o firma de deszăpezire, se deszăpezește. E zonă montană, cota 1600- 1800m. Oamenii n-au înțeles că în momentul când prognoza spune clar că va fi cod galben sau portocaliu de viscol și de zăpezi, nu ai ce căuta pe munte. […] Ne-am trezit în situații repetate cu sute de mașini. E de ajuns dacă una nu poate urca pentru că blochează drumul complet”, a declarat primarul Nicolae Sărdărescu pentru Antena3 Vâlcea.

Primarul este hotărât să ia măsuri suplimentare pentru astfel de situații în viitor. Potrivit acestuia, în sezonul viitor în zona Vârful lui Roman accesul va fi permis doar pentru mașinile echipate corespunzător.

„Toate lucrurile acestea le vom rezolva pentru iarna următoare. Regulile există, dar trebuie puse și în practică. Vom stabili activități pentru poliția locală și pentru poliția națională de aici, de la Horezu, și jandarmeria, astfel încât să nu aibă acces decât acele mașini care corespund și numai în perioada în care este accesibilă zona montană”, a adăugat Nicolae Sărdărescu.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: