CJ Vâlcea și primăria Vaideeni, demersuri pentru dezvoltarea turismului: O nouă stațiune montană în zona Ursu Ursulețul

„Vom aduce Austria la Vâlcea

Consiliul Județean Vâlcea și Primăria Vaideeni fac demersuri pentru dezvoltarea turismului de la Vaideeni. Este vorba despre un proiect ce presupune înființarea unei stațiuni montane în zona Ursu Ursulețul, în Masivul Parâng, în golul alpin de pe Vârful Romani, potrivit primarului comunei Vaideeni, Daniel Băluță. De asemenea, în proiect sunt cuprinse instalațiile de alpine coaster și tiroliene.

„Noua staţiune va fi primul pas pentru a crea un adevărat sat de vacanţă, unde se va amenaja un parc de aventură cu trei pârtii de schi, una chiar pe vârful Ursu. În proiect sunt prinse inclusiv instalaţie de alpine coaster şi tiroliene. Pentru dezvoltarea staţiunii loturile au fost scoase acum doi ani la licitaţie. Ursu Ursuleţul va fi a treia staţiune montană din Vâlcea, aflată la Vaideeni, la cota 1600. Mie îmi place să spun şi va fi certitudine, că prin acest proiect vom aduce Austria la Vâlcea […]. Staţiunea Ursu – Ursuleţul, Vârful Romani şi Obârşia Lotrului vor întregi cel mai mare resort turistic de iarnă, o punte până sus, spre Transalpina”, a declarat primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă pentru un ziar local.

Proiectul pentru dezvoltarea turismului din Vaideeni este finanțat din fonduri europene: „În parteneriat cu Primăria Vaideeni, mai avem un proiect în domeniul turismului, pe care îl vom implementa tot cu fonduri europene. Este vorba despre dezvoltarea satului de vacanţă din zona Ursu Ursuleţul, proiect ce cuprinde un parc de aventură, cu pârtie de schi, alpine coaster, tiroliene”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: