Au început lucrările de modernizare la școala din Stoenești

Proiectul pentru modernizarea căminului cultural, depus la CNI

Au început lucrările de modernizare la școala din centrul comunei Stoenești. Școala Gimnazială Stonești va fi extinsă cu încă trei corpuri, două destinate orelor de curs și un corp pentru bibliotecă. Proiectul de modernizare al școlii cuprinde anveloparea cădirii, atât pe interior, cât și pe exterior, dar și schimbarea completă a instalației electrice. Mai mult, școala va fii dotată complet cu mobilier și tablete electronice, scrie un ziar local. În același timp, se va amenaja și un teren sintetic pentru a facilita desfășurarea orelor de sport în condiții optime pentru elevii din Stoenești.

De asemenea, de curând și proiectul ce privește modernizarea căminului cultural din centrul localității a fost depus la Compania Națională de Investiții (CNI). Primarul Gheorghe Dumbravă a avut de mult timp intenția de a moderniza și de a extinde căminul cultural, dar faptul că terenul nu aparține primăriei a fost o piedică majoră.

„Între timp, lucrurile s-au rezolvat în această privință. Am finalizat procedurile legale de cumpărare a terenului, pe care l-am achiziționat cu banii pe care trebuia să-i folosim vara trecută pentru Ziua Comunei”, a declarant primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă.

Potrivit primarului, proiectul presupune anveloparea și extinderea clădirii: „Nu știu încă valoarea totală a investiției, dar proiectul propriu-zisă vizează, printre altele, și anveloparea tehnică a clădirii. Cât privește extinderea, vom face încă două săli, iar biblioteca o vom muta la etaj. În plus mai am intenția să creez și două locuri de parcare acoperite pentru mașini [...]. Căminul va fi dotat cu mobilier nou.”.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: