Sprijin pentru 100 de persoane vulnerabile din comuna Gușoeni în contextul pandemiei. Acestea primesc consiliere și produse de îngrijire și protecție

„Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul actual al epidemiei COVID-19”

100 de persoane vulnerabile din comuna Gușoeni sunt ajutate de Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială (ASSOC) prin proiectul „Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul actual al epidemiei COVID-19”. Conducerea Primăriei Gușoeni a făcut demersuri în acest sens, iar proiect este finanțat din Programul Operațional Capital Uman. Persoanele vulnerabile reprezintă persoanele vârstnice peste 65 de ani și persoane cu dizabilități peste 16 ani, identificate și evaluate cu ajutorul asistentului social.

Suportul acordat în cadrul acestui proiect se referă la informare și consiliere pentru prevenirea riscului de infectare cu noul coronavirus, acordarea de materiale de protecție, materiale dezinfectante și de igienă personală, dar și redirecționarea către servicii medico-sociale în funcție de nevoile identificate la nivelul fiecărui beneficiar.

Prima transă de produse a fost distribuită, iar în perioada următoare vor fi realizate activități de sprijinire prin furnizarea de servicii specifice pentru peroanele vulnerabile vârstnice și cu dizabilități, informează Primăria Gușoeni.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității vieții, combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru persoanele vârstnice sau persoane cu dizabilități, ambele categorii vulnerabile prezentând izolare socială sau o capacitate redusă de a face față nevoilor de bază sau de protecție sanitară în situații asemănătoare epidemiei COVID 19, au transmis reprezentanții Primăriei Comunei Gușoeni într-un mesaj postat în mediul online.

Sursă foto: Facebook Comuna Gușoeni Județul Vâlcea

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: