Colectarea selectivă ridică probleme în Dăești. Primarul comunei Dăești, apel către toți localnicii!

Doar STICLĂ, HÂRTIE, CARTON și PLASTIC în punctele de colectare selectivă!

Primarul comunei Dăești face apel către toți cetățenii comunei, în vederea colectării selective. Pe parcursul acestei luni, primarul a prezentat în mod public mai multe anunțuri în ceea ce privește acest subiect: „În Dăești există 13 rampe de colectare selectivă care sunt folosite, dar nu sunt folosite corespunzător”, a declarat primarul George Popolan în platoul emisiunii Analiza Zilei (Antena3 Vâlcea).

Întrucât la punctele de colectare selectivă oamenii aruncă și deșeuri care nu pot fi reciclabile, gunoi menajer și chiar animale moarte, primăria Dăești a fost nevoită să plătească sume mari de bani serviciului de salubrizare, explică edilul comunei Dăești.

„A trebuit să plătim aproximativ 2 miliarde jumătate de lei vechi companiei care ridică gunoiul menajer pentru că nu putem să selectăm acest gunoi”, a spus George Popolan.

De asemenea, primarul a ținut să precizeze că în aceste puncte de colectare selectivă trebuie depuse DOAR sticla, hârtia, cartonul și plasticul. Mai mult, dacă problemele vor continua, aceste rampe de colectare se vor desființa și se vor aplica amenzi celor care nu respectă regulile.

„În cazul în care nu veți da curs solicitării primăriei, vom trece la desființarea acestor puncte de colectare și vom crea un organism de lucru la nivelul primăriei care să aplice amenzi tuturor celor care nu respectă prevederile legale, natura și normele de conviețuire în condiții de securitate și de respectare a igienei personale și colective”, este mesajul postat în mediul online de reprezentanții primăriei Dăești. 

Sursă foto: Facebook Primăria Comunei Dăești - Județul Vâlcea

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: