Gheorghe Dumbravă: Avem toate documentele pregătite pentru introducerea rețelei de gaze naturale

90% din gospodării vor fi branșate la rețeaua de gaze

90% din locuitorii comunei Stoenești au semnat pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale. Potrivit primarului Gheorghe Dumbravă, au fost obținute 1500 de semnături, din totalul de 1800 de gospodării din localitate.

„Am fost surprins să constat că foarte mulți s-au interesat cum se pot înscrie pentru a beneficia de racordarea la gaze naturale pe viitor. Astfel, din cele aproape 1800 de gospodării din localitate, până în prezent am adunat peste 1500 de cereri semnate. Iar asta fără a lua în calcul agenții economici și lăcașurile de cult, care se vor racorda. Așadar, numărul total al gospodăriilor din Stoenești care vor fi branșate la rețeaua de gaze este de aproape 90%, un lucru care m-a surprins și în același timp m-a făcut să fiu și mai hotărât să introduc această utilitate”, a declarat primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă.

Localitățile Stoenești, Costești și Bărbătești au înființat o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară(ADI) pentru a facilita introducerea rețelei de gaze naturale.

„Nu ne-am încadrat să depunem documentele în decembrie, deoarece am decis târziu să ne asocie toate cele trei localități într-o ADI. Abia după ce ni s-a spus că vor fi aprobate în special proiectele care se realizează astfel, pentru că e vorba de investiții mai mari, am hotărât că e mai bine să punem la punct acest parteneriat avantajos pentru toate părțile.[...] Avem toate documentele pregătite , iar când se va deschide noua sesiune vom depune și noi proiectul”, a explicat primarul Gheorghe Dumbravă.

De asemenea, potrivit edilului, în Stoenești sistemul de distribuție a gazelor naturale se va extinde pe 42,5 km și va fi racordat la rețeaua din localitatea Păușești- Măglași.

„În ceea ce privește investiția propriu-zisă, ne vom racorda de la rețeaua din localitatea Păușești- Măglași. Nu există o alternativă, nu vrem să riscăm și să nu avem presiune, dacă ne-am branșa de la Băile Govora și Bunești. Interesul nostru e ca sistemul de gaze naturale să funcționeze non-stop, nu doar în anumite intervale orare, pentru că asta înseamnă să faci o investiție de succes. Nu știm însă în cât timp va fi rețeaua funcțională, dar, din toate declarațiile politice de până acum, inclusiv ale președintelui și ale guvernanților, rezultă faptul că introducerea gazelor naturale va reprezenta o prioritate pentru România în următorii ani”, a precizat Gheorghe Dumbravă.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: