Racordarea la rețeaua de gaze naturale este aproape de realizare în Dăești

Introducerea gazelor naturale reprezită o necesitate pentru cetățenii din Dăești

Proiectul de racordare la rețeaua de gaze în comuna Dăești a fost demarat în urmă cu 4 ani, iar în cel mai scurt timp urmează să se înceapă lucrările pentru îndeplinirea acestui obiectiv. De-a lungul timpului administrația locală a întâmpinat mai multe probleme.

„Ne-am blocat la jumătatea anului trecut cu avizul tehnic de racordare de la societatea de distribuție a gazelor naturale de unde noi ne branșăm, de la Jiblea. După aceea, a apărut acea modificare la sfârșitului anului trecut, acel punct de măsurare nu va mai fi la branșare, adică la Jiblea unde noi cu ajutorul primăriei orașului Călimănești am obținut un teren în concesiune pentru a amplasa această stație de reglare-măsurare a gazelor naturale (SRM). Regulile s-au schimbat în timpul jocului și acum SRM-ul trebuie amplasat la intrarea în localitate”, a declarat primarul comunei Dăești, George Popolan pentru Antena3 Vâlcea.

Acum, avizul tehnic de racordare la societatea de distribuție este depus, iar primarul a primit asigurări că acesta va fi eliberat în cel mai scurt timp. Edilul estimează că în aproximativ 2 săptămâni vor începe lucrările pentru racordarea la rețeaua de gaze.

„Mi s-a spus de la București să așteptăm după acest aviz tehnic de racordare, după care mai trebuie autorizația de înființare de la Autoritatea Naționala de Reglementare a Energiei(ANRE) care este gata în maxim 2 săptămâni, iar apoi putem începe lucrările”, a mai adăugat primarul George Popolan.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: