Au fost demarate lucrările de construcție la târgul săptămânal din comuna Scundu

„Un târg săptămânal este foarte important pentru o comunitate din mediul rural” - Geroge Blejan

În comuna Scundu au început lucrările pentru construcția unui târg săptămânal, unde oamenii vor avea posibilitatea să îți vândă și să cumpere produse agro-alimentare. De asemenea, proiectul presupune și racordarea la apă și canalizare în zona special amenajată a târgului.

Primarul George Blejan a declarat că: „Un târg săptămânal este foarte important pentru o comunitate din mediul rural, în sensul că, oamenii, în special cei în vârstă, își pot procura nutrețurile necesare pentru animalele din gospodării, dar și alte mărfuri. De asemenea, un alt plus ar fi că oamenii au posibilitatea să își vândă sau cumpere produsele agro-alimentare, fără a fi nevoiți să mai meargă în localitățile vecine.[…] O parte însemnată din suprafața agricolă a comunei este destinată culturii cerealelor, predominând: porumbul, grâul și ovăzul. La acestea se mai adaugă furaje ca: lucerna și trifoiul, iar meșteșuguri locale ce încă se mai practică sunt: dulgheria, tâmplăria, tinichigeria, zidăria și croitoria. De aceea, consider că înființarea unui târg săptămânal este o măsură bună, mai ales că vine în întâmpinarea nevoilor oamenilor care, de altfel, au și solicitat.”.

Pe viitor, primarul George Blejan își dorește să demareze un proiect ce presupune amplasarea unui sistem video de supraveghere video în localitate.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: