Guvernul a alocat 39 de mii de lei pentru bursele școlare ale elevilor din comuna Gușoeni

„Copiii merită să fie recompensați pentru eforturile pe care le fac la școală

Guvernul României a alocat 39 de mii de lei din bugetul de stat din 2021 pentru bursele școlare ale elevilor din comuna Gușoeni.

Bursele școlare sunt de 4 tipuri: de performanță, de studiu, de merit și socială. Aceste se acordă în funcție de specificul lor, atât pentru elevii care au rezultate și performanțe școlare, cât și pentru cei care au o situație material dificilă.

„Guvernul a alocat primăriei o sumă de bani, la capitolul finanțarea burselor școlare, iar noi am aprobat deja în Consiliul Local oferirea unor ajutoare financiare pentru copii. Acestea vor fi date lunar, începând cu cel de-al doilea semestru, pentru că acordarea lor a fost reglementată abia din 2021. În localitate învață aproximativ 70 de elevi, dar nu știm deocamdată câți dintre ei vor beneficia de burse”, a declarat primarul comunei Gușoeni, Nicolae Concioiu.

Mai mult, primarul Nicolae Concioiu a afirmat că, dacă va fi nevoie, va suplimenta suma de la Guvern din bugetul local pentru ca toți elevii care se încadrează în cerințe să poată beneficia de burse: „Bursele sunt acordate de Guvern, dar dacă va mai fi nevoie, vom suplimenta din bugetul local. În opinia mea, copiii merită să fie recompensați pentru eforturile pe care le fac la școală, mai ales în această perioadă grea de pandemie, când cursurile sunt mai mult online. Niciodată când a fost vorba de școală nu am făcut economii, deorece am înțeles mereu că trebuie să-I ajutăm pe cei mici să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a învăța.”.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: