Primăria Călimănești a lansat peste 30 de propuneri de investiții în proiectul de buget local

Veniturile bugetului local din Călimănești, estimate la 64 de milioane de lei

Primaria Orasului Calimănești a făcut publice informațiile despre proiectul de buget din anul 2021. „În anul 2021 se estimează că veniturile bugetului local al orașului Călimănești sunt în valoare totală de 64.050.000 lei”, informează reprezentanții primăriei Călimănești. De asemenea, un procent de 44% din totalul cheltuielilor este rezervat pentru investiții.

Astfel, primăria orașului Călimănești a prezentat o listă cu 36 de investiții prioritare pentru anul 2021. Printre acestea, se numără creșterea atractivității stațiunii Călimănești Căciulata prin investiții în infrastructură urbana, îmbunătățirea calității vieții populației prin modernizarea orașului Călimănești – acest obiectiv presupune mai multe proiecte: modernizarea, reabilitarea și extinderea Școlii cu clasele I- IV Jiblea Nouă; modernizarea și reabilitarea Casei de Cultură „Florin Zamfirescu”; modernizarea, reabilitarea și extinderea Centrului Cultural Recreativ Jiblea Nouă și modernizarea Centrului Multifuncțional. Mai mult, administrația locală are în plan și construirea unei piețe pentru comercializarea produselor din pește și produse agroalimentare tradiționale în orașul Călimănești; modernizarea infrastructurii pe raza stațiunii Călimănești Căciulata, ce presupune amenajarea de trotuare și rigole.

În prezentarea primăriei se regăsesc și alte proiecte importante: reabilitarea termică a blocurilor din Călimănești; creșterea eficienței energetice în clădirea sediului primăriei Călimănești; refacerea podului de pe strada Tudor Vladimirescu, punct Idițoiu; sistem Călimănești- servicii integrate de sănătate, trai, educație și muncă; înființarea rețelei subterane de telefonie și internet, dar și construcția unei baze sportive, în localitatea Seaca.

Surse foto: Facebook Primăria Orașului Călimănești

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: