Jandarmii vâlceni, sesizați cu privire la prezența unor câini periculoși, fără stăpân, în Râmnicu Vâlcea

Reguli pentru toți deținătorii de câini!

Amenzi între 100 - 3000 lei pentru proprietarii canini care nu respectă regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Jandarmii vâlceni au primit 6 apeluri 112 în ultimele 10 zile, prin care apelanţii sesizau prezenţa fără proprietar a unor câini periculoşi, fără botniţă în diferite zone ale oraşului, provocând teamă şi panică în randul acestora.

Conform unui comunicat de presa al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, în toate cazurile jandarmii au reuşit prinderea câinilor şi identificarea proprietarilor acestora, punându-le în vedere cateva reguli esenţiale atunci când doresc să îngrijească un astfel de necuvântător, nefiind sancţionaţi contravenţional.

Pentru iubitorii de câini, care poate au uitat aceste reguli, vrem să le reamintim că accesul anumitor rase, este permis în locuri publice doar ţinuţi în zgardă , lesă  sau ham și purtând botniță. Proprietarul sau deținătorul temporar al câinelui trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani şi este obligat să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul "Câine periculos" sau, după caz, "Câine agresiv", printr-o plăcuţă având dimensiunile de cel puţin 15 x 25 cm.”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea.

 

Un ultim sfat: Pentru prevenirea oricăror incidente de a pune în pericol viaţa celorlaţi cetăţeni, nu uitaţi să incuiaţi poarta sau usa imobilului atunci când plecaţi de acasă!

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: