A început școala pe 14 septembrie, chiar dacă părinții, elevii și profesorii nu știu încă în ce scenariu se încadrează unitățile școlare, sau cum vor decurge cursurile.

Haosul la început de an școlar  

Odată cu începutul de an școlar a apărut șI haosul în ceea ce privește organizarea elevilor șI cursurilor. Părinții sunt încă în incertitudine, nu cunosc măsurile de siguranta pe care copiii lor trebuie să le respecte, nu stiu cum se vor desfasura orele, si nici nu sunt de acord cu purtarea mastilor la scoală.

Chiar dacă școala a început în mod oficial la data de 14 septembrie, incertitudinea scenariilor în care se încadrează fiecare unitate școlară, precum și lipsa comunicării dintre părinții, elevii șI cadrele didactice de pana acum scot la iveala lipsa de organizare.

Autoritățile declară că au fost anunțate scenariile în care se încadrează fiecare unitate de învățământ, însă atăt părinții cât și copiii nu sunt lămuriți în legătură cu acest aspect.

Pentru a avita haosul din prima zi de școală, părinților le-a fost interzis să intre în incinta sau în curtea școlilor, iar elevii au fost organizați pe ore pentru a putea pătrunde în unități. Cu toate acestea neclaritățile legate de primirea măștilor, de orar sau de măsurile de siguranță impuse, neliniștesc pe toată lumea.

În ceea ce privește situația școlilor din județ, pe lângă celălalte aspecte, una dintre problemele cu care se confruntă este transportul elevilor cu microbuzlele școlare.

Inspectorul școlar general, Mihaela Andreianu, a menționat că încă mai sunt școli care nu au avize sanitare și că 3 unități din județ vor începe în mediul online în prima săptămână, deoarece lucrările de reparații nu au putut fi terminate din cauză că autoritățile locale nu au făcut demersurile necesare finalizării.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: