La centru de dializă Fresenius din Râmnicu Vâlcea angajații nu primesc echipamente de protecție, nu mai fac față numărului mare de pacienți bolnavi cu COVID 19.

Angajați amenințați la centrul Fresenius din Vâlcea

Angajatii centrului privat de dializa  Fresenius din Râmnicu Vâlcea nu mai fac fata numatului mare de pacienti infectati cu sars cov 2 care se prezinta la tratament zi de zi.  Acestia sustin ca nu au materiale de protectie potrivite, iar bolnavii pozitivi sunt amestecati cu cei negativi. Personalul centrului se teme sa nu se imbolnavesca.

Unitatea de dializa Fresenius din Rm. Valcea este, la ora catuala, potrivit informatiilor furnizate de catre DSP Valcea, centru tampon de primire a pacientilor care au nevoie de dializa si in acelasi timp au forme usoare ale infectiei cu noul coronavirus. Insa, potrivit angajatilor institutiei, pacientii infectati sunt tratati alaturi de ceilalti, desi exista o tura de noapte dedicata celor pozitivi. Mai mult, surse din cadrul centrului afirma ca cei aproximativ 60 de angajati nu au echipament de protectie corespunzator, iar conducerea nu mai face fata situatiei. Peste 30 de bolnavi infectati vin sa faca aici dializa. De asemenea, acelesi surse sustin ca tot personalul este amenintat ca va fi dat afata in cazul in care face sesizari despre ceeea ce se intampla in institutie..

Reprezentantii.Directiei de Sanatate publica Valcea spun ca  in acest centru de dializa exista  un focar, iar felul in care se desfasoara activitatea aici este conform statutului pe care unitatea l-a dobandit prin ordin de minister..

De asemenea, reprezentantii DSP Valcea sustin ca doar conducerea institutiei este in masura sa ofere personalului  materriale de protectie potrivite.

Instituția Prefectului a menționat că nu au primit sesizări sau plângeri legate de acestă situație, fapt pentru care nu au putut să ofere mai multe detalii.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: