Direcția de Evidență a Persoanelor Râmnicu Vâlcea are program prelungit în zilele de 5 și 6 decembrie în contextul alegerilor parlamentare

Vezi care e programul din wekend!

Direcția de Evidență a Persoanelor Râmnicu Vâlcea își prelungește programul de lucru în zilele de sâmbătă, 5 decembrie, și duminică, 6 decembrie, în contextul alegerilor din 6 decembrie.

Astfel, în week-end-ul care urmează, programul de lucru al D.E.P. Râmnicu Vâlcea va fi următorul:

- sâmbătă, 5.12.2020.            între orele 08.00 – 16.00 – primire documente

- duminică, 6.12.2020.           între orele 08.00 – 18.00 – primire documente

                                                     între orele 08.00 - 21.00 – eliberare documente

Conform unui comunicat de presă al primăriei Rm. Vâlcea, în aceste zile, se vor soluţiona cu prioritate eliberarea de noi cărţi de identitate în cazul deteriorării actului de identitate, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate sau în cazul anulării.

De asemenea, în conformitate cu art. 4, alin. (5) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, actele de identitate emise de autorităţile care au expirat începând cu data de 01.03.2020 îşi menţin valabilitatea pe toată perioada stării de urgenţă/alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

,,Eliberarea actelor de identitate se face cu respectarea reglementărilor legale în ceea ce priveşte documentele ce trebuie depuse (cererea pentru eliberarea actului de identitate, actul de identitate şi cartea de alegător, după caz, certificatul de naştere şi certificatul de căsătorie, după caz, original şi copie, certificatul/hotărârea de divorţ, după caz, original şi copie, certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor, original şi copie, certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie, documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu şi, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reşedinţă, original şi copie, chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate)’’, transimte Primăria Rm.Vâlcea într-un comunicat de presă.

Direcţia de Evidenţa a Persoanelor Râmnicu Vâlcea şi-a adaptat programul de lucru cu publicul astfel încât să rezolve în mod operativ solicitările privind eliberarea documentelor de identitate persoanelor cu drept de vot.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: