Weekendul trecut polițiștii au dat amenzi de peste 20 de mii de lei pentru nerespectarea măsurilor sanitare

Polițiștii au verificat 306 societăți comerciale!

254 de amenzi în valoare de peste 20 de mii de lei au fost date în perioada 8-10 ianuarie, pentru nerespectarea măsurilor sanitare. Dintre aceste, 230 au fost date pentru nerespectarea măsurii de protecție individuală, 23 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și o sancțiune pentru nerespectarea măsurii privind izolarea/carantinarea, potrivit IPJ Vâlcea.

Mai mult, în cadrul acțiunilor de verificare și prevenire ,,au fost verificate 306 societăți comerciale, 420 mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 3.900 de persoane”, transmite IPJ Vâlcea.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea continuă activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

,,Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul orar 23.00– 05.00 pentru următoarele motive:

• deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

• deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

• deplasarea în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

• deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura”, au precizat reprezentanții IPJ Vâlcea într-un comunicat de presă.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: