Încă 100 de lămpi LED au fost montate la Gușoeni pentru extinderea rețelei de iluminat stradal

Proiectul a fost finanțat din bugetul primăriei

Încă 100 de lămpi LED au fost montate în comuna Gușoeni în ultima perioadă. Potrivit primarului Nicolae Concioiu, proiectul de extindere și modernizare a rețelei de iluminat stradal nocturn din comuna Gușoeni a fost finanțat din bugetul primăriei, chiar dacă acesta a încercat să obțină fonduri de la Guvern prin programul PNDL.

Nicolae Concioiu a declarat că: ,,În 2017, am depus documentașia la Ministerul Dezvoltării […]. Proiectul de iluminat a fost declarat eligibil, dar fără a fi finanțat. […], n-am mai așteptat ajutorul Guvernului și am demarat investiția din bugetul propriu. Era obligatoriu să modernizăm rețeaua de iluminat nocturn din localitate, mai ales că aveam doar câte un bec la doi stâlpi, iar eficiența nu era deloc bună.”.

Cele 100 de lămpi LED au fost montate până la limita cu comuna alăturată, Crețeni, întrucât mai mulți localnici au solicitat acest lucru.

,,Am ținut să finalizăm și acea porțiune, să avem iluminat și între Gușoeni și Crețeni. E nevoie ca și zonele unde nu prea sunt case să beneficieze de această utilitate, pentru că oamenii circulă noaptea și pe acolo. […] Iar oamenii chiar au solicitat să montăm lămpi ED și în acea zonă. Am achitat deja toate lucrările pe care le-am realizat până în prezent la rețeaua de iluminat stradal”, a declarat primarul comunei Gușoeni, Nicolae Concioiu pentru un ziar local.

 

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: