Casă din Drăgășani, cuprinsă de flăcări. A fost nevoie de intervenția SMURD!

Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului su

O casă din Drăgășani a ars marți, 16 februarie, la miezul nopții. A fost necesară intervenţia echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor unei femei, întrucât vecina proprietății afectate a suferit un atac de panică. Nu a fost necesară transportarea la spital, confrom ISU Vâlcea.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină, iar până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, pe o suprafaţă de circa 15 mp., acoperişul unei anexe(construcție pentru centrala termică), pe o suprafaţă de circa 6 mp. și acoperişul unei anexe (cămară), pe o suprafaţă de circa 4 mp.. Suprafețele degradate de foc erau construite din lemn cu învelitoare din tablă, potrivit informațiilor oferite de ISU Vâlcea.

,,Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este neprotejarea termică corespunzătoare a coșului de evacuare a fumului față de materialele combustibile (lemn)”, a transmis ISU Vâlcea.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, ISU recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • la trecerea prin planşeele combustibile, zidăria coşurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puţin 24 cm de la faţa interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator (temperatura pe exteriorul coşului nu trebuie să depăşească 50 C) . Porţiunea care traversează podul clădirii, până la străpungerea acoperişului, va avea feţele tencuite şi văruite.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte 31 situații de protecție a comunități.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: