2 bărbați din Vâlcea sunt cercetați pentru trafic de persoane și proxenetism. Cei doi au fot duși la audieri!

Bărbații foloseau metoda „Loverboy” pentru a recruta victimele

2 bărbați din Vâlcea sunt cercetați pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și trafic de druguri de risc. Cei doi bărbați, de 28, respectiv 36 de ani, din Drăgășani și Râmnicu Vâlcea, ar fi racolat patru tinere, cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, pe care le-au obligat să se prostitueze, atât pe teritoriul țării, cât și în afara acesteia, potrivit IPJ Vâlcea.

Polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Vâlcea și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat joi, 18 februarie, 3 percheziții domiciliare, în județul Vâlcea și una în municipiul Craiova pentru identificarea și depistarea celor doi bărbați bănuiți de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Mai mult, unul dintre bărbați este bănuit și de trafic și consum de substanțe interzise, conform IPJ Vâlcea.

Pentru recrutarea victimelor cei doi foloseau metoda „Loverboy”. Ce presupune această metodă?

„Prin aceasta metoda, recrutorii intra în cercul de prieteni ai victimei sau în contact direct cu aceasta, îi câstigă încrederea oferindu-i o varianta "mai buna" a vieții, reusind să satisfacănecesitatile acesteia și folosind tactici manipulative ajunge să aibă control total asupra ei. Traficantul îi dă impresia victimei că s-a îndragostit de ea, iar aceasta se îndragosteste de el, acceptând să facă orice pentru dragostea sa", a explicat șef serviciu Cooperare Interinstituțională și Proiecte Naționale de Prevenire în cadrul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane (ANITP), Maximilian Nicolae, potrivit ziare.com.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate „8 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 2 stick-uri de memorie, 2 grindere, un cântar și mai multe înscrisuri”, informează IPJ Vâlcea. Cei doi bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor și audierii.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: