Vâlcea: Amenzi în valoare de 50 de mii de lei pentru deținătorii legali de arme și muniții

Controale ale polițiștilor la deținătorii de arme și muniții

Amenzi în valoare de 50 de mii de lei pentru deținătorii legali de arme care nu respectau condițiile de păstrare și asigurare a armelor și munițiilor. Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat marți, 23 martie, mai multe controale la deținătorii legali de arme și muniții letale și neletale, pe raza mai multor localități din Vâlcea.

Față de 9 deținători legali de arme și muniții urmează a fi luată măsura complementară a anulării dreptului portului și folosirii armelor letale, conform IPJ Vâlcea. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 4.000 de kg de azotat de amoniu și 234 de cartușe letale de diferite calibre deținute fără drept.

Polițiștii au controlat 23 de deținători legali de arme și muniții, descoperind mai multe nereguli, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care 10 la Legea 295/2004, privind regimul armelor si al munițiilor în sensul nerespectării condițiilor de păstrare și asigurare a armelor și munițiilor. Valoarea sancțiunilor este de peste 50.000 de lei”,informează IPJ Vâlcea.

Au fost constatate două infracțiuni la doi deținători legali de arme și muniție din comunele Glăvile și Mateești. Astfel, polițiștii au descoperit mai multe elemente de muniție deținute ilegal, unele din acestea fiind confecționate artizanal. 

Mai mult, s-a constatat și o infracțiune la domiciliul unui bărbat din comuna Nicolae Bălcescu, întrucât acesta nu respecta condițiile de depozitare a substanțelor sau îngrășămintelor chimice, conform prevederilor legale.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: