Amenzi de peste 11 mii de lei pentru vâlcenii care nu au respectat restricțiile în ultimele 24 de ore

Cele mai importante restricții!

Polițiștii vâlceni au dat 61 de amenzi în valoare de 11 mii de lei în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea regulilor impuse de COVID-19. Dintre aceste, 49 sunt pentru nepuratrea măștii de protecție, una pentru nerespectarea măsurilor de carantină/izolare și alte 11 amenzi privind deplasarea/ libera circulație, informează IPJ Vâlcea.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural: au fost verificate 138 de societăți comerciale și 192 de mijloace de transport.

„Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, este restricționată, cu unele excepții pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

De asemenea, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăviri este mai mare de 4 la 1000 de locuitori, circulația persoanelor în afară locuinței/gospodăriei este permisă până la ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar magazinele se vor închide la ora 18:00.

În localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăviri este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, circulația persoanelor în afară locuinței/gospodăriei este permisă până la ora 20:00 și în timpul săptămânii, iar magazinele se vor închide la ora 18:00.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor de COVID 19.”- IPJ Vâlcea.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: