Primul spital din module din județul Vâlcea este funcțional la Mihăești

Spitalul din module este destinat pacienților suspecți de COVID-19

Primul spital din module, amenajat în județul Vâlcea, este funcțional la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăești. Aceste containere vor reprezenta o zonă de triaj epidemiologic, izolare, diagnostic și tratament, dedicată pacienților suspecți COVID-19: „În aceste containere vom asigura partea de izolare și tratament a pacienților suspecți COVID-19”, a precizat Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăești, Marius Lumineanu.

Containerele, care formează un ansamblu modular ce cuprinde 8 saloane, sunt achiziționate cu bani de la Consiliul Județean Vâlcea, care a recuperat aceste sume printr-un proiect finanțat cu fonduri europene.

„Spațiile medicale mobile, prevăzute cu circuitele funcționale stabilite de legislația în vigoare, asigură îmbunătățirea calității serviciilor medicale, dar și reducerea riscului de îmbolnăvire a cadrelor medicale din spitalul Mihăești”, a transmis președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Sursă foto: Facebook Constantin Rădulescu 

 

 

 

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: