Claudia Banu: Scut în Parlament pentru protejarea victimelor violenței domestice

Agresorii, monitorizați cu brățări electronice

Claudia Banu luptă în continuare pentru drepturile femeilor și ale copiilor care au trecut prin traumele violenței domestice. De curând, în Parlament a fost votat în procedură de urgență proiectul de lege ce presupune monitorizarea agresorilor violenței domestice cu ajutorul brățărilor electronice.

La sfârșitul lunii martie, proiectul de lege a fost adoptat în Senat, iar apoi a fost adoptat cu unanimitate de voturi și de Camera Deputaților. Astfel, pe 28 aprilie proiectul a fost trimis către președintele României pentru promulgare.

„S-a votat în unanimitate ca monitorizarea agresorilor violenței domestice să se facă cu ajutorul brățărilor electronice. În fiecare an, victimele violenței domestice mor, cu speranța că ordinele de protecție le vor apăra, le vor salva viețile. Însă, acest lucru nu se întâmplă și în realitate.

Ordinele de protecție sunt doar simple hârtii pentru infractori și nu-i împiedică pe aceștia să se apropie de victime și să comită alte infracțiuni. De aceea, proiectul de lege s-a aflat în procedură de urgență, pentru că viețile a mii de victime, reprezintă o situație gravă, o prioritate.

Monitorizarea agresorilor cu ajutorul brățărilor electronice era imperios necesară, pentru ca autoritățile să poată să intervină la timp și să salveze, poate chiar viața victimei.

Ca senator, îmi continui activitatea pentru drepturile femeilor și ale copiilor, vă voi informa asupra fiecărui demers pe care-l facem, atât în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, cât și în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat”, susține senatoarea Claudia Banu.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: