Claudia Banu, prezentă la ediția a IX-a a taberei de pictură „La Râmnic”

10 artiști plastici din Republica Moldova au fost invitați la eveniment

Claudia Banu este prezentă constant și susține evenimentele culturale din județul Vâlcea și nu numai. De data aceasta, senatoarea PNL a fost prezentă la ediția a IX-a a taberei de pictură „La Râmnic”, unde mai mulți pictori din Republica Moldova și-au expus lucrările.

„Am participat, la vernisajul organizat de pictorul vâlcean de origine basarabeană, Sergiu Plop „La Râmnic”, în cadrul căruia au fost invitați zece artiști plastici talentați din Republica Moldova”, spune senatoarea Claudia Banu.

Artiștii plastici de peste Prut nu au prezentat orice lucrări, ci acelea care surprind peisajul de la Muzeul Satului. Claudia Banu a fost plăcut surprinsă de măiestria și finețea acestor lucrări și a avut numai cuvinete de laudă despre întregul eveniment: „Pictorii au surprins în lucrările lor, armonia și bucuria pe care au simțit-o la „Muzeul Satului”. Contrastul cromatic al cerului și simbioza natură-arhitectură a satului de epocă din zona Olteniei, amplasat pe colinele misterioase din Bujoreni, au scos la „lumina”, după cum chiar ei spun, bucăți din istoria și din cultura tradițională românească, atât de valoroasă și de frumoasă. Mulțumesc pentru invitație! Felicitări Sergiu Plop”, a transmis Claudia Banu

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: