Pefectul Sebastian Fârtat s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca

Prefectul Sebastian Fârtat a ales să se vaccineze cu AstraZeneca. Luni, 12 aprilie, prefectul județului Vâlcea a primit doza de rapel cu vaccinul AstraZeneca, ceea ce înseamnă că a fost printre primii beneficiari ai acestui tip de vaccin. În mediul online a fost postată o poză cu prefectul în timpul vaccinării, dar și un mesaj menit să încurajeze vâlcenii să se imunizeze împotriva COVID-19.


”M-am vaccinat astăzi cu doza rapel de la vaccinul AstraZeneca. Consider că am făcut cel mai important pas în fața acestei pandemii și îi îndemn și pe vâlcenii care încă nu s-au imunizat să se vaccineze împotriva acestui virus, indiferent de tipul de vaccin pe care-l aleg. 

Vaccinarea este la momentul actual cea mai sigură și eficientă soluție pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru. Cu cât sunt mai multe persoane vaccinate, cu atât este mai bine pentru toată lumea.

Studiile la nivel mondial arată că toate cele trei tipuri de vaccin disponibile în prezent în România sunt de ajutor în lupta împotriva COVID-19 și doar prin vaccinarea a cât mai multor persoane există speranța că vom putea opri răspândirea acestei boli.
Să ne uităm la țări precum Israel sau Mare Britanie, care au vaccinat peste 50% din populația țintă, și vom putea să ne dăm singuri seama care este calea de urmat. Aceste țări au avut curajul și resursele pentru a fi pionieri. Rata îmbolnăvirilor și rata mortalității a scăzut semnificativ, iar în prezent sunt pregătite să renunțe treptat la restricții.

Sunt convins că și noi putem să facem acest pas și, cu ajutorul campaniei de vaccinare și al măsurilor de prevenție, vom reuși, încet, dar sigur, să ne întoarcem la normalitate.

Haideți ca de această data să privim spre viitor cu încredere și curaj! Să lăsăm teama și nesiguranța în urmă!
Suntem puternici împreună! Ghidați de cele mai bune intenții, suntem de neoprit!” – Sebastian Fârtat.

Sursă foto: Facebook - PNL Râmnicu Vâlcea

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: