Deputatul Marian Lazăr încearcă să pună bazele unei colaborări între Platforma Chimică Oltchim și investitorii francezi

Deputatul USR Marian Lazăr își îndreaptă atenția spre cât mai multe domenii pentru dezvoltarea județului Vâlcea. Pe lângă infrastructură, deputatul vâlcean încearcă să pună bazele unor relații ce ar putea aduce investitori externi în județul nostru.

„În momentul de față sunt trei zone mari în care am putea avea posibili investitori în viitorul apropiat. Vorbim despre Platforma Chimică și de cele două parcuri industriale din Drăgășani și din Bălcești. Activitatea mea este de a prelua informațiile de care au nevoie investitorii, ceea ce înseamnă disponibilitatea parcurilor industriale din punct de vedere al utilităților și accesul la drumuri. De asemenea, mai este și analiza forței de muncă disponibilă, pentru că aceste două criterii sunt cele mai importante pentru investitori”, a declarat deputatul Marian Lazăr.

Acesta a vorbit în cadrul emisiunii Analiza Zilei difuzată în cadrul postului Antena3 Vâlcea despre posibilitatea ca platforma chimică de la Oltchim să atragă învestitori francezi.

„În altă ordine de idei, pentru Platforma Chimică, având în vedere că avem Institutul de Cercetare ICSI, dar și Chimcomplexul care s-a revigorat destul de bine, există Centrul de Afaceri Franceze care ar putea investi, întrucât se ocupă de investitorii francezi care vor să investească în afara Franței.

Acest centru este foarte interesat de dezvoltarea tehnologiilor de stocare a hidrogenului, iar având în vedere că Chimcomplexul produce hidrogen și ICSI dezvoltă tehnologii de stocare a hidrogenului, acestea pot fi de interes pentru Centrul de Afaceri Franceze.

Urmează să fac niște vizite pentru a înțelege mai bine zona tehnică a Chimcomplexului, după care vom merge cu o propunere către România Invest pentru a încerca să obținem o întâlnire Centrul de Afaceri din Franța, Chimcomplex și ICSI.

În momentul de față sunt la nivelul de a crea relații între zona Oltchim și departamentul România Invest din Ministerul Economiei”, spune deputatul USR Marian Lazăr.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: