Ion-Marian Lazăr: Dacă proiectul se deblochează, în 2022 pot începe lucrările pentru centura ocolitoare a Râmnicului

Proiectul centurii ocolitoare a Râmnicului, blocat de nemulțumirile cetățenilor din Dăești

Proiectul centurii ocolitoare a Râmnicului este deocamdată blocat din cauza nemulțumirilor mai multor cetățeni din Dăești. Potrivit deputatului USR-PLUS, Ion- Marian Lazăr, traseul centurii ocolitoare a ridicat probleme în comuna Dăești. De asemenea, deputatul USR-PLUS spune că în proiect nu au fost incluse fonduri pentru panourile fonoabsorbante ce ar reduce zgomotul produs de mașini, ținând cont de faptul că centura va trece prin localitate, destul de aproape de locuințele oamenilor.

„Proiectul pentru centura ocolitoare a Râmnicului este realizat deja. Primul blocaj care a apărut pe traseul propus de Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este în comuna Dăești. Eu o să organizez o întâlnire cu primarul din Dăești pentru a vedea care sunt punctele care îi deranjează pe dânșii. S-a venit cu o propunere, o varianta ocolitoare a comunei Dăești, dar implică suplimentarea bugetului cu vreo 15 milioane de euro, dar tot sunt probleme. În schimb, pe ruta proiectată de CNAIR s-ar trece foarte ușor, am înțeles că ar trebui dărâmat un foișor, dar comuna trebuie protejată cu panouri fonoabsorbante care nu sunt prinse în buget”, a declarat deputatul USR-PLUS, Ion- Marian Lazăr în platoul emisiunii Analiza Zilei.

Mai mult, acesta a vorbit despre traseul actual: „Traseul este unul foarte bun- la actuala intersecție cu partea de sud a orașului, pe lângă baraj, pe lângă unitatea militară va pleca drumul și va merge pe sub dealul Goranu, până aproape de Dăești, acolo se va intersecta cu o porțiune foarte scurtă cu actualul drum care merge în Dăești, va trece pe marginea Oltului, va continua până în zona Seaca unde se va intersecta cu DN7, cu un pod peste Olt. Acesta este proiectul în momentul de față, singurul blocaj fiind la Dăești. Urmează să vedem ce putem face. Dacă proiectul se deblochează, undeva în 2022 lucrările pot începe lucrările pentru centura Vâlcii. De la CNAIR mi s-a spus că buget există, ar mai fi problema de licitație și constructor.”.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: