Marian Lazăr: Drăgășani și Horezu vor beneficia de centuri ocolitoare

Proiecte ambițioase pentru infrastructura vâlceană

Marian Lazăr, deputat USR, este printre cei mai implicați reprezenanți politici din județ când vine vorba despre dezvoltarea infrastructurii. Acesta a ales să păstreze relații bune chiar și cu opozanții politici, toate acestea pentru mersul bun al proiectelor de infrastructură.

Prezent în platoul emisiunii Analiza Zilei, deputatul USR a vorbit despre proiectele ce presupun construcția a două centrui ocolitoare, una pentru municipiul Dărgășani și cealaltă pentru orașul Horezu: „Aceste două orașe au primit aprobarea pentru a se construi centuri ocolitoare. Activitatea mea a fost de a pune în legătură primăriile cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin crearea parteneriatelor. Documentele sunt trimise de către cele  două primării, iar acum urmează partea de documentație, realizarea proiectului  tehnic și analizarea studiului de fezabilitate în cadrul CNAIR.Este o activitate care va dura cam 6 luni”.

Nici primăria Drăgășani, nici primăria Horezu nu sunt nevoite să participe cu fonduri din bugetul propriu pentru aceste proeicte.

„Costurile vor fi suportate de CNAIR, adică cele două primării nu vor scoate fonduri din bugetul propriu pentru centurile ocolitoare, singura acțiune pe care trebuie să o facă primăriile, este ca în momentul în care se termină partea de documentație din CNAIR să scoată la licitație lucrările respective în condițiile impuse de CNAIR”, a declarat deputatul Marian Ion Lazăr.  Acesta estimează că maxim în luna mai a anului viitor vor putea începe lucrările la cele două centuri ocolitoare.  

Mai mult, un alt proiect ambițios al deputatului USR este întocmirea proiectului pentru construcția unui drum expres care să lege județele Vâlcea, Olt, Dolj și Gorj, după modelul orașelor din Transilvania.

„S-a discutat foarte mult că Râmnicu Vâlcea și județul Vâlcea au rămas fără drumuri expres, dar există o posibilitate de a iniția astfel de drumuri și în județul nostru. Este o activitate destul de simplă, trebuie doar să-i copiem pe colegii din Transilvania care au reușit să inițieze un drum expres între Oradea și Arad”, spune deputatul USR.  

Pentru realizarea acestui proiect  este nevoie de o înțelegere la nivelul celor 4 județe implicate, adaugă Marian Lazăr.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: