Laurențiu Cazan: Creștere de aproape 25% în septembrie 2021 a pilonului II de pensii

„Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 87,1 miliarde de lei, la 30 septembrie 2021, în creştere cu 24,7?ţă de nivelul existent la 30 septembrie 2020, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Succesul Pilonului 2, salvat de la desființarea plănuită de PSD prin opoziția puternică a PNL, a românilor și a mediului de afaceri, este cea mai bună mărturie privind caracterul etatist și antipopular al politicilor iresponsabile ale guvernelor PSD din 2017-2019, a faptului că PSD a rămas un partid al trecutului.

Reamintim că în aprilie 2017 PSD a încercat să-i lase pe viitorii pensionari fără economiile personale prin naționalizarea Pilonului 2 de pensii. În iunie 2017, în timpul audierilor, noul ministru de atunci al Finanțelor, Ionuț Mișa, a reconfirmat dorința PSD de naționalizare, declarând că „Pilonul 2, da, se va desființa”.

Ultima tentativă de suprimare a Pilonului 2 a fost în 2019, prin OUG 114 care a introdus prevederi menite să alunge toate companiile private de administrare. Toate aceste tentative scandaloase de suprimare a Pilonului II s-a lovit de opoziția puternică a PNL.” – Laurențiu Cazan, deputat PNL Vâlcea.

 

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: