Proiectul de dezvoltare a zonei Vârful lui Roman avansează

Vor începe lucrările pentru transportul energiei electrice spre Vârful lui Roman

În scurt timp începe execuția pentru amenajarea drumului spre Vârful lui Roman. Asfaltarea drumului spre zona montată va începe de la podul de la ieșirea din cartierul Săliște și va avea o lățime de 8 metri și unele porțiuni chiar de 12 metri lățime, potrivit primarului Nicolae Sărădrescu. Mai mult, de curând, primarul a ajuns la soluția finală în ceea ce privește transportul energiei electrice pe Vârful lui Roman.

„Vom începe într-un termen relativ scurt execuția privind amenajarea, extinderea și asflatarea drumului spre Vârful lui Roman. Vom avea până la baza montană un drum cu o lățime medie de 8,75 metri și zone cu 12 metri lățime. Asfalt, rigole și ziduri de sprijin pe tot drumul. Am reușit împreună cu CEZ Oltenia să găsim soluția finală pentru realizarea investiției privind transportul energiei electrice în zona Vârful lui Roman, astfel că în trei luni jumătate vor începe lucrările pentru această investiție”, a declarat primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Transportul energiei electrice până în vârful lui Roman, dar și montarea unui post de transformare a energiei electrice reprezintă prima etapă a acestei investitii. Pentru această investiție, primăria Horezu va primi cofinanțare prin Compania Națională de Investiții (CNI) în valoare de peste 700 de mii de euro, dar și contribuție financiară din partea furnizorului de energie electrică de peste 1 milion de euro, conform edilului.

Primarul Nicolae Sărdărescu a vorbit si despre construirea unui drum de ocolire a cartierului Săliște pentru evitarea aglomerației și a accidentelor. „Între timp noi o sa face demersurile necesare să construim de la intrare în Săliște o altă variantă ca să ocolim cartierul, pentru că va fi trafic, sunt locuitori foarte mulți, sunt foarte mulți copii și nu vrem să avem surprize neplăcute”, a mai adăugat Nicolae Sărdărescu.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: