Primăria Municipiului Drăgășani investește în modernizarea, reabilitarea și dotarea unităților de învățământ

La Drăgășani sunt în derulare 9 proiecte europene

Primăria Municipiului Drăgășani își îndreaptă atenția către unitățile de învățământ din municipiu. În proietul de buget local sunt prezentate 7 obiective pentru modernizarea unităților de învățământ, dar și dotarea acestora cu resurse necesare. Astfel, pe lista administrației locale se regăsesc următoarele propuneri, ce reprezintă 14 milioane de lei din resursele primăriei: proiectare și execuție gaze naturale Școala Nr.8- Nicolae Bălcescu; proiectare, montare și autorizare centrală pe lemne la Grădinița Nr.8 Colonie; reabilitare Grădinița Nr.5 SC Bârsanu; amenajare Grădinița cu program normal, 3 săli de grupă, Sc N. Bălcescu; reabilitare corpuri clădire F și G Liceul Tehnologic Brătianu; punerea la dispoziție de mașini și utilaje specifice pentru liceul cu profic agricol Brătianu și instalarea unor calculatoare la Sc Tudor Vladimirescu.

De asemenea, în proeictul de buget local al primăriei Drăgășani se regăsesc și alte proeicte: amenajarea unei piscine acoperite la Batca, reabilitarea stadionului, finalizarea lucrărilor de la Palatul Culturii, extinderea sistemului de iluminat public, dar și proeicte de presupun modernizarea infrastructurii.

Mai mult, tot în ceea ce privește modernizarea unităților de învățământ, primăria Drăgășani beneficiază de două proeicte finanțate din fonduri externe nerambursabile. Este vorba despre proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de învățământ la Liceul Tehnologic Brătianu" și „Regio Up- Liceul Tehnologic Brătianu".

În prezent, la Drăgășani sunt în derulare 9 proiecte europene, valoarea acestora fiind de aproximativ 21 de milioane de lei. Primarul Cristian Nedelcu a reușit să atragă fonduri de peste 18 milioane de lei prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: