Proiect european de 5 milioane de euro la Bălcești

Vor fi modernizate două școli din localitate

Adminitrația locală din Bălcești a reușit să atragă fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pentru desfășurarea mai multor proiecte ce privesc modernizarea unor unități de învățământ, și, foarte important pentru localitate, modernizarea infrastructurii. Potrivit primarului Constantin Aleca, în cadrul acestui proiect se vor asfalta drumurile locale și se vor amenaja podețe și sanțuri pe o lungime de 12 km.

„La partea de infrastructură rutieră privind modernizarea drumurilor lucrările sunt realizate în procent de 85%. Prin urmare, în maxim o lună se vor finaliza lucrările. Se mai lucrează la turnarea stratului doi de asfalt în unele zone, pe aproximativ 4 kilometri, iar pe o lungime de 600 de metri se lucrează, de asemenea, pentru amenajarea şanţurilor dalate. S-a finalizat şi modernizarea trotuarelor pe o lungime de 2 kilometri prin acest proiect”, a declarat primarul Constantin Aleca.

Mai mult, pe lângă infrastructura rutieră, în acest proiect sunt cuprinse și investițiile ce presupun modernizarea și dotarea a două școli din localitate. Fiecare sală de clasă va beneficia de table interactive, proiectoare 3D, mobilier nou, dar și centrală termică. În prezent, au început lucrările la Școala Generală din Bălcești.

“Cred că în maxim o lună se vor pune geamurile, echipamentul sanitar, instalaţia electrică şi termică. Tot la această şcoală se vor amenaja două terenuri sintetice multifuncţionale, împrejmuite cu nocturnă. Absolut totul se va moderniza, inclusiv toate cele zece săli de clasă vor avea mobilier nou. Un laborator de biologie va fi echipat cu necesarul unei activităţi didactice de acest fel. Aici avem o sală de cultură unde au loc activităţi muzicale ale copiilor, şi acesta va intra într-un amplu proces de modernizare. Va fi echipată, de asemenea, cu aparatură de sonorizare, staţie video şi instrumente muzicale. Fiecare sală de clasă, pe lângă mobilierul nou va fi dotată cu întreg pachetul IT pentru desfăşurarea orelor online în cele mai bune condiţii. Şcoala va fi împrejmuită şi va avea un alt aspect, cu totul şi cu totul diferit”, a adăugat edilul.

Mai mult, și Școala din Otetelișu va fi modernizată în totalitate. Aici se va amenaja și o sală de festivități pentru elevi, dar și o bază sportivă cu gazon natural, dotată cu nocturne.

Termenul de finalizare al acestui proiect european este anul 2023.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: