Administrația locală din Roești are în plan montarea panourilor fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie

Acest proiect va primi finanțare din bugetul local

Administrația locală din comuna Roești are în plan achiziționarea și montarea mai multor panouri fotovoltaice pentru generarea energie electrice și, implicit, reducerea costurilor de consum.

„Noi ne gândim foarte serios la montarea panourilor fotovoltaice la nivel de comună, pentru a produce energie electrică și pentru a reduce consumul de energie. Aceste panouri sunt foarte eficiente. Aș dori să se monteze pentru cel puțin 100 kW/h pentru a putea acoperi consumul de energie nu numai pentru ilumiatul public, dar și pentru alimentarea fântânilor cu apă. Aș vrea să montam astfel de panouri pe școli, dispensar și primărie”, a declarat Gheorghe Drăghici, primatul comunei Roești.

Pentru acest proiect, în momentul de față, singura finanțare este cea din bugetul local, întrucât fondurile europene și cele de la Guvern se află sub semnul întrebării la nivel național: „Cu siguranță dacă va veni un program european vom încerca să obținem finanțări, dar, deocamdată, încercăm să ne descurcăm la nivel local”, spune edilul.Conform acestuia, amplasarea panourilor va reduce substanțial costurile comunei pentru curentul electric.

Mai mult, primarul Drăghici dorește să modernizeze sistemul de iluminat public prin montarea a cel puțin 100 de lămpi LED. În trecut, lămpile pe bază de mercur au fost înlocuite cu leduri pentru reducerea consumului de energie.

                       

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: