În comuna Scundu este mare nevoie de finanțare pentru demararea mai multor proiecte

Primarul așteaptă finanțare pentru introducerea rețelei de apă și canalizare

În comuna Scundu sunt multe proiecte depuse, dar toate așteaptă finanțare. În prezent, primarul Mihai Blejan dorește să introducă rețeaua de apă și canalizare și în satele Avrămești, Blejani, Crîngu și Scundu pe o lungime de 8,5 kilometri. De asemenea, acesta are în plan și moderizarea iluminatului public. Toate aceste proiectele sunt depuse la Compania Naţională de Investiţii (CNI), dar finanțarea întârzie să apară.

„Avem proiecte depuse care zac la Compania Naţional de Investiţii pentru care răspunsurile sunt incerte. Este clar că interesul nostru este atragerea de fonduri în comună, dar nu au apărut încă, sunt doar promisiuni. La CNI sunt depuse mii de dosare, totul s-a împotmolit acolo şi nimeni nu vede. Cert este că ne-am pierdut speranţa. Noi la Scundu vrem multe, vrem apă şi canalizare în satele unde nu există aceste utilităţi, ne dorim să finalizăm toată reţeaua de drumuri”, a precizat primarul Mihai Blejan.

Mai mult, proaspătul edil trage speranțe și în ceea ce privește amenajarea drumurilor agricole și asfaltarea drumurilor comunale. Cu toate acestea, însă, Mihai Blejan este conștient că până nu apar noi axe de finanţare guvernamentală sau europeană proiectele depuse mai au de așteptat.

Mai mult, tot la capitolul speranțe se încadrează și branșarea localității la rețeaua de gaze naturale:„Noi avem proiecte, o parte sunt depuse, altele sunt în aşteptare. Proiectul de branşare a localităţii la gazele naturale este în parteneriat cu localităţile Şirineasa, Glăvile şi Pesceana, şi aşteptăm finanţarea care s-a promis. Şi proiectul de apă şi canalizare aşteaptă finanţare, fiindcă şi aceasta a fost depus o dată cu proiectul de iluminat stradal”, spune primarul comunei Scundu, Mihai Blejan.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: