Proiecte finalizate și în derulare în comuna Stoenești

În ultimii ani, administrația locală din comuna Stoenești a reușit să atragă fonduri de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea localității. Cu toate acestea, încă mai sunt multe probleme de rezolvat în comunitate, spune primarul Dumbravă.

Câteva proiecte importante pentru comună sunt: alimentarea cu apă din satul Zmeurătu, canalizarea în satul Stoeneşti, construirea unei grădiniţe din temelii, extinderea şi dotarea şcolii din satul Stoeneşti şi sistemul de alimentare cu apă şi canalizare în Piscu Mare, ultimele trei fiind proiecte finanțate din bani europeni. Pe lângă acestea s-au desfășurat și alte proiecte mai mici, dar benefice pentru comună.

De curând, s-a turnat și al doilea strat de asfalt pe strada Prislop, proiect finanțat din bugetul local:„Avem un proiect de asfaltare a drumurilor pe o lungime de 6,2 kilometri, de care tot trag de el de vreo doi ani, şi asta fiindcă acest proiect se realizează cu bani drămuiţi, din bugetul local. Sper că, până la urmă le vom scoate la liman pe toate. Anul trecut s-a turnat primul strat şi acum am fost nevoiţi să turnăm şi stratul al doilea, altfel riscam să se deterioreze lucrarea. Am stabilit cu constructorul să facem plăţile eşalonat, fiindcă bugetul primăriei nu permite o astfel de plată. Cu toţii trecem printr-o perioadă grea din punct de vedere economic şi sunt atent la fiecare leu!”, a precizat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: