Plt. Adj. Șef Banu Gheorghe Romeo este condus pe ultimul drum. Trupul său va fi înmormântat cu onoruri militare!

Plt. Adj. Șef Banu Gheorghe Romeo avea doar 46 de ani

Astăzi,28 octombrie, la ora 12.00 Plt. Adj. Șef Banu Gheorghe Romeo este condus pe ultimul drum, de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea, alături de membrii familiei și de colegii cu care și-a petrecut ultimii 14 ani salvând sute de vieți.

Trupul său este înhumat cu onoruri militare, respectându-se regulile de distanțare socială, în Cimitirul Cetățuia din municipiul Râmnicu Vâlcea, conform ISU Vâlcea.

Decesul său lasă în urmă o familie îndurerată cu doi copii și un gol imens în sufletele colegilor și ale celor dragi. Lasă în urmă o comunitate pentru care deviza <> ar trebui să conteze pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult cu cât Romică, cum îl alintau colegii, nu a ezitat niciodată la intervențiile la care a luat parte, atunci când viața cuiva era în pericol. De azi se alătură armatei îngerilor…

Dumnezeu să te odihnească în Împărăția Cerurilor, iar familiei greu încercate să îi dea alinare. Noi, camarazii tăi, îți plângem plecarea fulgerătoare din mijlocul nostru. Drum lin către stele..”, este mesajul transmis cu îndurerare de ISU Vâlcea.

Plt. Adj. Șef Banu Gheorghe a decedat luni, 26 octombrie, la ora 20.00, după ce în cursul aceleași zile a fost transferat de la Secția de Boli Infecțioase la UPU Vâlcea, ca urare a agravării stării de sănătate. Acesta a fost confirmat cu Covid - 19 la data de 13 octombrie și începând din 19 octombrie fost internat în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Secția de Boli Infecțioase.

Din informațiile furnizate de ISU Vâlcea, acesta nu avea probleme cronice de sănătate și de fiecare dată a dat probele sportive fără probleme.

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea au ținut și un moment de reculegere în memoria colegului Plt. Adj. Șef. Banu Gheorghe Romeo, născut în data de 09 iunie 1974, și angajat ca subofițer operativ principal la data de 01 septembrie 2006 în cadrul Gărzii de Intervenție Brezoi – Detașamentul de Pompieri Rm. Vâlcea - ISU Vâlcea.

Sincere condoleanțe!

De la începutul lunii aprilie și pana în prezent, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” au fost înregistrate 66 de cadre care au intrat treptat în izolare și carantina, pe măsură ce li s-au confirmat testele pozitive sau li s-au confirmat intrarea în contact cu persoane diagnosticate. Dintre acestea, 15 la reședința unitatii si restul la subunitati.

 

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: