Tichetele electronice pentru masa caldă se vor distribui în perioada 19-25 noiembrie la sediul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Râmnicu Vâlcea

La nivelul municipiului sunt estimați aprovimativ 300 de beneficiari

Acțiunea de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic (carduri) pentru masă caldă, destinate persoanelor cele mai defavorizate, se va desfășura în perioada 19-25 noiembrie. Valoarea nominală a unui tichet social pentru masa caldă este de 180 lei/lună.

Conform unui comunicat de presă al Primăriei Rm.Vâlcea, cei care pot beneficia de aceste tichete sunt persoanele cu vârsta de peste 75 de ani, cu domiciliul în municipiu, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari (800 lei) sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin Casa Județeană de Pensii Vâlcea. De asemenea, și persoanele/familiile fără adăpost, inclusiv cele care au fost evacuate, precum şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale, pot beneficia de aceste carduri.

,,Distribuirea tichetelor sociale pentru masă caldă se va realiza la sediul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Râmnicu Vâlcea, str. General Magheru nr. 25, de luni până joi între orele 08.30 – 16.00 și vinerea între orele 08.30 – 14.00, pe baza actului de identitate în original. Fiecare beneficiar va primi un plic sigilat în care va găsi cardul, PIN–ul și lista cu unitățile de alimentație publică la care va putea servi masa”, transmit reprezentanții Primăriei Rm.Vâlcea.

Pentru informații suplimentare, inclusiv pentru a verifica dacă persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate se regăsesc în lista cu beneficiari, cetățenii pot suna la numerele de telefon 0250741088 sau 0799807237.

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, prin Direcția de Asistență Socială, distribuie aceste tichete care se acordă din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014-2020, finanțat din Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (FEAD). La nivelul municipiului sunt aproximativ 300 de beneficiari estimați ai acestei măsuri.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: