88 de amenzi, aplicate de polițiștii vâlceni șoferilor și pietonilor. Polițiștii au suspendat 10 permise de conducere

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă

88 de amenzi au fost aplicate de polițiștii vâlceni, atât pentru șoferi, cât și pentru pientoni în ultimele 3 zile. Polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au acționat pentru reducerea riscului rutier și diminuarea consecințelor grave rezultate în urma accidentelor rutiere.

Potrivit unui comunicat de presă, din cele 88 de amenzi, 25 au fost aplicate șoferilor pentru depășirea limitei legale de viteză și 17 sancțiuni au fost aplicate pietonilor, pentru nerespectarea dispozițiilor privind circulaţia pe drumurile publice.De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

  • Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.
  • Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
  • Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!
  • Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
  • Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!
  • Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.
  • Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!” – IPJ Vâlcea.

Sursă foto: IPJ Vâlcea.

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: