Alunecare de teren la Roșiile: Au fost afectate patru gospodării

Autoritățile au evacuat 4 persoane și mai multe animale

O alunecare de teren a pus în pericol 4 gospodării din comuna Roșiile, sat Cherăști miercuri, 23 iunie, în jurul orei 19:54. Potrivit ISU Vâlcea, doar 3 din cele 4 gospodării afectate erau locuite de persoane în vârstă. Autoritățile au evacuat 4 adulți și mai multe animale: doi porci, 17 curci , 26 gaini, cinci bovine și trei caprine: „Imediat după declanșarea alunecării, conducerea localității, împreună cu membrii CLSU Roșiile au dispus evacuarea animalelor și păsărilor precum și mutarea temporară a locatarilor celor 3 gospodării la rude ale acestora”, informează ISU Vâlcea.

La locul evenimentului, au acționat forțe și mijloace din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea (șase autospeciale cu trei ofițeri și 23 subofițeri), Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea (o autospecială și trei agenți de poliție), Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, dar și din partea CLSU Roșiile.

Zona este sub supraveghere și în funcție de evoluția alunecării și a direcției de propagare se vor dispune și alte măsuri, potrivit ISU Vâlcea.

Sursă foto: ISU Vâlcea

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: