Exercițiu ISU Vâlcea: Planul Roșu de Intervenție, activat în localitatea Milcoiu

În ce a constat exercițiul ISU?

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea a desfășurat joi, 24 iunie, în localitatea Milcoiu, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situații de urgență generate de accidente de circulație cu victime multiple, urmate de incendii.

Exercițiul a început la ora 10.00, cu prezentarea situației tactice. Aceasta a presupus producerea unui accident cu victime multiple, pe DN7, în imediata apropiere a unei stații de alimentare cu carburanți GPL. În accident au fost implicate o cisternă și un microbuz de transport pasageri cu mai multe persoane rămase blocate în interior. Ulterior s-a produs și un incendiu la autocisterna de transport motorină, în imediata apropiere a stației de distribuție a carburanților.

Având în vedere faptul că în accident au fost rănite nu mai puțin de 9 persoane s-a activat Planului Roșu de Intervenție, la fața locului acționând echipaje de: descarcerare, stingere, ambulanțe SMURD și SAJ, echipaje de poliție, pentru restricționarea traficului și ulterior fluidizarea acestuia, precum și autospeciala CBRN.

Imediat după sosirea echipajelor la locul intervenției, s-au evacuat victimele din microbuzul implicat în accident. În același timp, paramedicii SMURD și personalul medical al SAJ a efectuat trierea victimelor în punctul medical avansat. În sprijin a acționat și un echipaj cu autospeciala de victime multiple din cadrul ISU Argeș pentru transportarea răniților la cele mai apropiate unități medicale. După trierea victimelor, acestea au fost transportate la cele mai apropiate unități medicale, pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

„În speranța că cetățenii din zonă sau cei aflați în tranzit înțeleg necesitatea organizării unor astfel de exerciții, le mulțumim pe această cale”, a transmis ISU Vâlcea.

Sursă foto: ISU Vâlcea

Stiri similare

Comment (0)

Discuta ca: